Šā gada 22. un 23. oktobrī notika Latvijas Universitātes Humanitāro Zinātņu fakultātes rīkotā konference “Jaunākā literatūra Latvijā I”. Piedāvājam ielūkoties konferences gastropoētikas sēdē, kurā savus referātus lasīja Arturs Skutelis (LU), Laura Laurušaitė (Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas) un Diāna Kaņepa (LU).

Konference “Jaunākā literatūra Latvijā” iecerēta kā ikgadējs notikums, kurā uzmanība tiek pievērsta dažādiem ar jaunāko literatūru saistītiem problēmjautājumiem. Līdzās prozai, dzejai un dramaturģijai veltītajām sēdēm konferences rīkotāji šogad īpaši akcentējuši gastropoētikas pētniecību kā jaunu parādību Latvijas literatūrzinātnē, kā arī latgaliešu literatūru kā Latvijas kultūras telpai svarīgu, bet zinātniskā diskursā nereti piemirstu parādību. Covid-19 ierobežojumu dēļ visas konferences sēdes notika attālināti. Nākamā gada pavasarī gaidāms konferences materiālos balstīts zinātnisko rakstu krājums.

Konference “Jaunākā literatūra Latvijā I” rīkota ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansiālo atbalstu un sadarbībā ar projektu “Nacionālā identitāte: gastropoētiskais aspekts. Vēsturiskais, starpnacionālais un starpdisciplinārais konteksts” (LZP-2019/1-0294).

Dalīties